ویتامین C و کلسیم در چربی سوزی
ویتامین C و کلسیم در چربی سوزی
ویتامین C میتواند همیار لاغری و چربی سوز ی شما باشد.میپرسید چگونه؟ ویتامین C میتواند نقش مؤثری در سنتز نورآدرنالین داشته باشد. نورآدرنالین مادهای است که از غدد فوق کلیوی ترشح میشود و گردآمدن چربیها را محدود میکند.این ریز مغذی مؤثر همچنین باعث میشود بدن راحتتر آهن را جذب کند برای همین خاصیت ضدخستگی دارد.هرچه آبمیوه های که مصرف می کنید ویتامینC بیشتری داشته باشند، روند کاهش وزن و یا چربی سوز ی هم سریع تر خواهد بود. پژوهش های جدید نشان می دهد میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامینC باعث می شوند سوختن کالری حین فعالیت های ورزشی شدیدتر شود و چربی ها با سرعت بیشتری در بدن
کارناتین موجود در بدن موجب تبدیل چربی به انرژی می شود. بدن ما کارناتین تولید می کند و ویتامین C آن را به فعالیت وا می دارد. به همین دلیل، فردی که تلاش می کند به کمک حرکات ورزشی لاغر شود، می تواند با مصرف مقدار لازم ویتامین C حدود ۳۰ درصد سریع تر وزن کم کند و به اندام ایده آلش برسد. پس اگر انواع روش های لاغری و چربی سوز ی را امتحان کرده اید و باز به نتیجه دلخواه تان نرسیده اید، دست به کار شوید و به سراغ مرکبات، کیوی، طالبی، خربزه، انواع کلم، نخودفرنگی، فلفل دلمه ای ، سیب زمینی، آناناس، اسفناج، گوجه فرنگی ، شلغم، کدوحلوایی و سایر خوراکی هایی بروید که سرشار از این ویتامین مفیدند.
تأثیر کلسیم در کاهش وزن و چربی سوز ی
همه ما کلسیم را به عنوان یک ماده معدنی مهم در حفظ تراکم استخوانها میشناسیم. کلسیم در مواد لبنی به میزان خوبی وجود دارد و تا به حال توصیههای زیادی برای مصرف لبنیات برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان شنیدهاید؛ اما شاید از نقش موثر لبنیات در کاهش وزن و یا چربی سوز ی بیاطلاع باشید.
امروزه دانشمندان ثابت کردهاند لبنیات نه تنها از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری میکند و در برقراری سلامت عمومی بدن موثر است، بلکه نقش موثری در تجزیه چربیهای بدن و کاهش وزن و یا چربی سوز ی دارد.در تحقیقاتى که بر روى افراد چاق انجام گرفته، ثابت شده است کسانى که در برنامه غذایى روزانه شان از مقادیر فراوان لبنیات استفاده کرده اند، کاهش وزن و یا چربی سوز ی بیشترى را نسبت به افرادى که همان میزان کالرى را دریافت کرده اند، ولى لبنیات کمترى در برنامه غذایى داشته اند، تجربه کرده اند.
پس حتما” براى کم کردن وزن و داشتن وزن ایده آل بایستى مصرف مواد لبنی را فراموش نکنید، زیرا کلسیم عامل مهمى در کنترل و تنظیم کالرى دریافتى بوده و باعث تسریع در از بین رفتن چربى و کاهش وزن و یا چربی سوز ی مى شود که البته این کاهش در توده هاى چربى، بیشتر در ناحیه تنه بوده است.
باید در نظر داشته باشیم اثر لبنیات هنگامی بیشتر است که همراه با رژیمهای کاهش وزن و یا چربی سوز ی باشد. افزایش مصرف شیرکم چرب میتواند به تنهایی باعث کاهش بیشتر چاقی عمومی و مرکزی نسبت به رژیم کم کالری گردد.
همچنین محققان دریافتهاند کودکانی که به طور مرتب شیر مینوشند، نسبت به کودکانی که کمتر شیر مینوشند، کمتر دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. به همین دلیل خانوادههایی که همواره در برنامه غذایی روزانهشان، محصولات لبنی مانند شیر و ماست و… را به طور مرتب مصرف میکنند، معمولا” از تناسب اندام خوبی برخوردارند.
محققان در ابتدا تصور میکردند که فقط کلسیم موجود در مواد لبنی باعث کاهش وزن و یا چربی سوز ی میشود؛ اما با وجود آنکه کلسیم با تجزیه چربی بدن در سلولهای چربی به کاهش وزن و یا چربی سوز ی کمک میکند، محققان دریافتند که دیگر ترکیبات محصولات لبنی مانند پروتئین موجود در آب پنیر، لینولئیک اسید گونژوگه و برخی آمینواسیدهای دیگر موجود در لبنیات نیز در کاهش وزن و یا چربی سوز ی نقش موثر ایفا میکنند.
مصرف کلسیم به تنهایى و به شکل مکمل، نسبت به مصرف لبنیات، اثر کمترى در کاهش وزن و یا چربی سوز ی دارد و این به علت وجود مواد دیگرى در لبنیات مثل منگنز و فسفر است که احتمالا روند تجزیه سلول هاى چربى را تسریع مى کنند و همچنین پروتئین موجود در محصولات لبنى سبب حفظ عضلات شده و از ضعف عضلانى پیشگیرى مى نماید.
اکبر اکبری : کارشناس حرفه ای تغذیه ورزشی